حمل و نقل زمینی

حمل و نقل زمینی کالا

به حمل و نقل داخلی و خارجی محموله با استفاده از وسایل نقلیه‌ای همچون تریلی و کامیون، از طریق مسیرهای جاده ای، حمل و نقل زمینی گفته می شود. روش‌های مختلفی جهت حمل و نقل کالا وجود دارد، یکی از قدیمی‌ترین شیوه‌ها، حمل و نقل زمینی می‌باشد که به دلیل مزیت های فراوان، امروزه بیشتر از سایر روش های حمل و نقل همچون حمل و نقل هوایی، حمل و نقل دریایی و حمل و نقل ریلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته حمل و نقل ریلی خود نیز شاخه ای از حمل و نقل زمینی است. اما منظور ما در این مقاله حمل و نقل جاده ای با استفاده از تریلی و کامیون می باشد.

هنگامی که قصد ارسال محموله به مسیر نزدیک را داریم و یا مقدار حجم کالا کم است، طبیعتا استاده از روش های حمل و نقل هوایی و دریایی به صرفه نیست و بهترین گزینه، حمل و نقل زمینی با استفاده از تریلی و کامیون های ترانزیتی است، که هم پروسه ساده تری دارد و هم نسبت به سایر روش‌ها بسیار مقرون به صرفه تر است.

تاریخچه حمل و نقل زمینی

حمل و نقل زمینی از دیرباز تاکنون در تجارت بین الملل مورد استفاده قرار می گرفت. پیدایش حمل و نقل زمینی به زمان ایجاد جاده ابریشم باز می‌گردد. این جاده در سده دوم پیش از میلاد مسیح ساخته شده و تا سده شانزدهم، مهمترین جاده تجارت بین المللی بوده است که کشورهای شرق آسیا را به کشورهای اروپایی متصل می کرد. این مسیر هم اکنون نیز جهت حمل و نقل زمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از آغاز قرن ۲۰ میلادی، حمل و نقل ریلی شروع به فعالیت کرد و به محبوبیت فراوانی رسید. اما در اواخر قرن بیستم با توسعه کامیون‌های باربری و ترانزیتی و همچنین تجاری شدن سیستم حمل و نقل جاده‌ای، این روش حمل و نقل جان دوباره ای گرفت.

این مطلب را به اشتراک بگذارید