حواله جات ارزی

حواله ارزی نیمایی

حواله ارزی یکی از انواع حواله ‌هایی است که در تجارت و بازرگانی و چندین حوزه مختلف دیگر، می‌تواند اهمیت و کاربرد داشته باشد. اگر بخواهیم به زبان ساده، انواع حواله ‌های ارزی را توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم که این مدل از حواله‌ ها در حقیقت به پروسه‌های نقل و انتقال و همچنین واریز ارز به حساب‌های بانکی گفته می‌شود.

از جمله کارهای دشواری که ما در بازرگانی آذین شیمی بدون کمترین دغدغه ای برایتان انجام میدهیم حواله ارزی است. کافی است همه چیز را به ما بسپارید…

سامانه ی نیما
دولت از سال 97 پس از اعمال تحریم های وارد شده بر کشور برای جلوگیری از خروج ارز و کنترل آن سامانه نیما را راه اندازی نمود تا در این سامانه صادرکننده و وارد کننده اقدام به خرید و فروش ارز کنند.

واردکننده می بایست برای واردات کالا به کشور با توجه به الویت و گروه کالایی خود حتما از حواله نیمایی استفاده کند. به این دلیل که فقط صرافی های مجاز تائید شده بانک مرکزی در سامانه نیما می توانند این کار را انجام دهند، در غیر این صورت هیچ واردکننده ای نمی تواند به تنهایی ارز از کشور خارج نماید و باید حتما مجوزهای لازم از بانک مرکزی و وزارت صنعت معدن و تجارت ( اخذ ثبت سفارش جهت واردات ) دریافت کنند و سپس درخواست خود را در سامانه نیما ثبت کرده تا با این ساز و کار بتواند ارز خود را توسط صرافی های مجاز به فروشندگان خود در خارج از کشور پرداخت نمایند. به این صورت صادر کننده ارز خود را در سامانه نیما به واسطه صرافی های مجاز به فروش می رساند.

ارزنیمایی
ارز دولتی
ارز دولتی بیشتر به کالاهای اساسی تعلق می گیرد اما ارز نیمایی شامل تمام کالاهای دیگری می شود که در دسته بندی ارز دولتی قرار نمی گیرند. این موضوع از آن جهت است که کالاهای اساسی بیشتر در سبد خانوار و مردم قرار دارند و نیازمند رسیدگی های بیشتری هستند و تا حد امکان باید قیمت تمام شده ی مناسب تری داشته باشند. تفاوت ارز نیمایی با ارز دولتی نرخ این دو می باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید