اخذ گواهی استاندارد واردات کالا

استاندارد کالا چیست؟

بهترین راه جهت اطمینان از کیفیت محصول، توجه به نشان استاندارد کالا می باشد. استاندارد در لغت به معنای نظم داشتن و مطابق قانون بودن است. مفهوم استاندارد، تعیین کیفیت مناسب برای کالا و یا خدمات در مقیاس جهانی می باشد. به عبارت دیگر، تعیین شاخص های مورد نیاز برای تولید یک محصول یا خدمات، جهت رسیدن به سطح مطلوبی از کیفیت را استاندارد سازی می گویند. همچنین به سازمان هایی که بر کیفیت کالاها نظارت می کنند، سازمان استاندارد گفته می شود. سازمان استاندارد انواع مختلفی دارند که ایزو ISO در سطح جهانی یکی آن ها است.

استاندارد ایزو یا همان International Organization for Standardization، سازمانی بین المللی در شهر ژنو است که توسعه و انتشار استانداردهای بین المللی را بر عهده دارد. سازمان استاندارد جهانی در حال حاضر 157 عضو دارد که سازمان استاندارد ملی ایران نیز یکی از آنها می باشد. هر محصولی که دارای استاندارد ایزو باشد به این معنا است که از لحاظ سطح کیفی، مورد تایید سازمان جهانی ایزو می باشد.

انواع استاندارد کالا

استاندارد به طور کلی انواع مختلفی را شامل می شود که هر کدام کاربرد مختلفی دارند.

استاندارد های بین المللی: 

استاندارد بین المللی به منظور ایجاد سطح کیفی واحد مابین تمامی کشورهای دنیا ایجاد شده است.

استاندارد های کشوری: 

هر کشور استاندارد هایی را به منظور حمایت از مصرف کنندگان ، حفظ کیفیت محصولات و حفظ اعتبار کشور ایجاد کرده است. استانداردهای کشوری شامل استاندارد اجباری و تشویقی می باشند.

استاندارد های منطقه ای: 

استاندارد های منطقه ای جهت سهولت تجارت مابین چند کشور تنظیم شده است. برای مثال استاندارد حلال مابین کشورهای اسلامی تنظیم شده است.

استاندارد های شرکتی: 

قوانینی است که در داخل هر شرکت، برای پیمانکاران تعریف شده است تا نتایج کاری هماهنگی و کیفیت مناسبی داشته باشند.

نحوه اخذ استاندارد کالا

واردکنندگان می توانند به دو روش گواهی استاندارد کالا را اخذ کنند.

گواهی استاندارد پیش از حمل کالا:

واردکننده گواهینامه استاندارد پیش از حمل کالا (COC) را از فروشنده درخواست می کند. اگر کالا از پیش گواهی استاندارد نداشته باشد، فروشنده باید اسناد مورد نیاز را به سازمان استاندارد کشور خود ارائه داده و گواهی استاندارد را برای خریدار صادر کند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهی استاندارد:

  • اظهارنامه عرضه کننده (SD)
  • اظهارنامه تولیدکننده (MD)
  • تأییدیه انطباق (VOC)
  • گواهی بازرسی کالا (COI)
  • گواهی آزمایشگاه (TR)
  • پروفرما اینویس (Proforma Invoivce)
  • اعتبار اسنادی

گواهی استاندارد پس از ورود به گمرک:

پس از ورود کالا به گمرک، کارشناسان سازمان استاندارد، نمونه کالا را به یکی از آزمایشگاه ‎های مورد قبول مؤسسه استاندارد ارسال می کنند و در صورت انطباق گواهی COC صادر می شود. در صورتی که کالا وارد گمرک شود و با استاندارد مطابقت نداشته باشد از ورود آن جلوگیری شده و مرجوع خواهد شد، بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که حتما گواهی استاندارد پیش از حمل کالا را تهیه فرمایید تا دچار ضرر و زیان نشوید.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید